Balkanlardan Kar Geliyor - Hasret Bitiyor !

Balkanlardan Gelen Soğuk Hava Birçok Kenti Etkisi Altına Alacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin iç ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Trakya, İstanbul çevreleri ile Çanakkale'nin güneyi ve Balıkesir'in batı ilçelerinde sağanak yağış görülecek. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Hava sıcaklıklarının Marmara Bölgesi'nde 6 ila 8 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Kar Hasreti Sona Eriyor
Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisiyle pazar günü Edirne'den giriş yapacak kar yağışı, Türkiye'nin batı kesimlerinde etkisini göstermeye başlayacak. İstanbul için kuvvetli sağanak uyarısı yapılırken, perşembe gününe kadar birçok kentte sağanak ve kar yağışı bekleniyor.

Meteorolojik kaynaklardan alınan bilgilere göre, sistemin yön değiştirmemesi halinde Marmara Bölgesi'nde uzun süredir beklenen kar yağışı gerçekleşecek. Trakya'da ocak ayında alışılmadık derecede yüksek sıcaklıklar görülürken, termometrelerin 16 dereceyi bulduğu bildirildi. Ancak bu sıcaklıkların kısa süreli olduğu ve cumartesi günü hızla düşüşe geçeceği tahmin ediliyor. Pazartesi günü ise sıcaklıkların sıfırın altına inmesi bekleniyor.

Havadan Doğadan Sayfasından Önemli Uyarılar
Bölgesel hava tahminleriyle dikkat çeken “Havadan Doğadan” sosyal medya sayfasının yöneticisi Ozan Deniz, yaptığı açıklamada, 11 Ocak Cumartesi gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisinin hissedilmeye başlanacağını belirtti. Cuma günü 15 derece civarında seyreden sıcaklıkların, cumartesi günü 5 dereceye kadar düşeceği öngörülüyor. Cumartesi ile salı günleri arasında aralıklarla yağışların etkili olacağı ve Trakya’nın iç kesimleri ile yüksek rakımlı bölgelerde kar ve karla karışık yağmur beklendiği ifade edildi.

Özellikle Istranca ve Ganos dağlarında kar yağışlarının zeminde birikime neden olabileceği belirtilirken, bölgenin alçak ve kıyı kesimlerinde ise yağmur ve karla karışık yağmurun görülebileceği kaydedildi. Uzmanlar, soğuk hava sürecinin önümüzdeki hafta da devam edebileceğini ve sistemin gücüne bağlı olarak kar yağışlarının yoğunluğunun değişebileceğini vurguladı.

Yetkililer, vatandaşları hava koşullarına karşı dikkatli olmaları ve meteorolojik uyarıları takip etmeleri konusunda uyardı.



Son Yorumlar

Daha yeni Daha eski

SPONSOR